Home · Articles · Downloads · Hobby Wear · Forums · Web Links · News CategoriesWednesday, January 24, 2018
Navigation
Home
Articles
Downloads
Hobby Wear
FAQ
Forums
Web Links
News Categories
Contact Us
Photo Gallery
OpenVMS Bigot
Search
Users Online
Guests Online: 6
No Members Online

Registered Members: 7,022
Newest Member: Nidhi
PdfFactory Pro Enterprise 2.31, MATFOR 4.00.061031 in Lahey Fortran, Adobe PhotoShop 9.0 CS2 oem, Trend Micro InterScan VirusWall 6.0, Adobe Acrobat 7.0 Professional sale, Salon Iris 5.05, Drafix Pro Landscape 11.2, oem Adobe PhotoShop CS 8.0 cheap buy, Catia 5 R12 P3 with SP2, Mcafee Secure Internet Gateway 4.5, oem Adobe Acrobat Professional 8 oem, Visual UML 4.1 Developer Edition, sale Adobe CS3 Design Premium Vol for Mac low price, Nuance Dragon Naturally Speaking 9.0 Professional With SP1, Adobe After Effects Plugins, low price AutoCAD 2006 cheap buy, Avid NewsCutter XP 3.8, The Movie Library 1.7.11, oem Adobe Creative Suite Premium Edition 2.0, ProFlyers 6.0 PDF Forms for Adobe Acrobat, PTC Pro Engineer Routed Systems Designer 5.0, sale DVDXCopy Platinum 4.0.38, CyberBizPlan v1.0.165 WinAll, NeverCenter Silo 1.16b, cheap buy AutoCAD 2005, Norton Save And Restore 11, sale Adobe Creative Suite 3 Design Premium sale, Adobe Premiere Plugins Collection 2007, cheap buy Adobe Creative Suite Premium Edition 2.0 for Mac sale, Active Desktop Calendar 6.5.061124, sale Adobe Acrobat 6.0 Professional, X-Rite MonacoPROFILER Platinum 4.8, EmailUnlimited 6.1 Win98NTME, oem Adobe Photoshop CS3 Extended sale
Sponsors
Island Computer
View Thread
OpenVMS Hobbyist Program | Alpha Systems Forums | FreeAXP
Author %TCPIP-E-INVINTER, error defining interface: WE0
pampreen_d
Member

Posts: 10
Joined: 16.07.08
Posted on April 10 2017 16:27
All of the sudden, I started having a problem this morning. My virtual alpha lost the network connection. When I reboot I started seeing this error when TCPIP is starting:
%TCPIP-E-INVINTER, error defining interface: WE0

I moved the system disk to another machine and it works fine. So I know that the VMS side is OK. it must be something on the windows 10 side.

I noticed that when I boot up this is not appearing on the problem machine:
%EWA0, Twisted-Pair mode set by console
%EWA0, Link state: UP

I looked and I don't see any new updates that were done either by me or the system


I've disabled firewall/AV and there is no difference

At the console, I can see ewa0* and all the parameters match what is on my other system that is working.

I have both FreeAXP and Avanti - both have the same issue.

I have tried changing the network card, and all three do the same thins

If I do $ SHOW DEV EWA0 I do have this device and it shows offline.

I am stuck - any ideas?


Dave
Author RE: %TCPIP-E-INVINTER, error defining interface: WE0
pampreen_d
Member

Posts: 10
Joined: 16.07.08
Posted on April 10 2017 16:47
other details:
Windows 10 Pro on both good and failing machine

version 2.6.4.598 for both FreeAXP and Avanti

Author RE: %TCPIP-E-INVINTER, error defining interface: WE0
Bruce Claremont
Moderator

Posts: 485
Joined: 07.01.10
Posted on April 11 2017 05:04
Have you installed anything that uses WinPCAP 4.1.3? If so, try dropping back to WinPCAP 4.1.2.
Author RE: %TCPIP-E-INVINTER, error defining interface: WE0
pampreen_d
Member

Posts: 10
Joined: 16.07.08
Posted on April 11 2017 08:47
Nope - no installs at all that I could see. I even looked on the C:\ to see if it was there.
Author RE: %TCPIP-E-INVINTER, error defining interface: WE0
Bruce Claremont
Moderator

Posts: 485
Joined: 07.01.10
Posted on April 12 2017 02:23
It sounds like Avanti/FreeAXP is not seeing the Windows NIC. All I can suggest at this point is re-install Avanti/FreeAXP and see if there is a change in the NIC list or program behavior.

Do you have a UBS NIC you could temporarily add to the system to see if it shows up on the Avanti/FreeAXP NIC list?
Author RE: %TCPIP-E-INVINTER, error defining interface: WE0
Bruce Claremont
Moderator

Posts: 485
Joined: 07.01.10
Posted on April 13 2017 04:09
Any luck determining why the two Windows 10 systems behave differently?
Author RE: %TCPIP-E-INVINTER, error defining interface: WE0
pampreen_d
Member

Posts: 10
Joined: 16.07.08
Posted on April 14 2017 16:08
I was able to reinstall and it seems to have fixed it.
I can't figure out why, nothing in the event logs or AV logs that might point to a reason.
After a bit of testing it I moved it back to the original machine just now, so I will see how that goes.
Fingers crossed.
Jump to Forum:
Login
Username

Password



Not a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
Member Poll
Are you going to OpenVMS Boot Camp 2016?

Yes

No

You must login to vote.
Shoutbox
You must login to post a message.

malmberg
December 12 2017
HPE only makes the most current version of OpenVMS Alpha / IA64 /VAX available to hobbyists. When I had access to the Alliance 1 program it was the same. No public downloads are allowed by HPE.

nmbonao
December 08 2017
Is anybody knows OpenVMS 8.2 version downloadable version? or CD copy? Thank you very much

aarommes
December 02 2017
Bitcoin and Blockchain enthusiasts ( plus distributed computing ) please connec / reply: http://www.openvmshobbyis
t.com/forum/viewthread.ph
p?forum_id=130&thread_id=
2991


malmberg
September 10 2017
https://sourceforge.net/p
/vms-ports/wiki/VMSInstal
lation/ For the most part just use VMS 6.1 media instead of 7.3. But why run the older release?


DoeveR
August 07 2017
Where can I find the write up on running VMS 6.1 using the simh emulator?

Bart
March 20 2017
Happy to have found my password again!

pintero
March 16 2017
peteherrera. Agreed.

peteherrera
March 04 2017
It would be nice to be able to buy the lastest hardcopy full OpenVMS docset at a very reduced price through the Hobbyist program. smiley

malmberg
February 05 2017
Decus > Connect > Encompass<Country>

ChrisChiesa
February 02 2017
What's the status of DECUS memberships? Just found my membership card. :-)

bofh
January 06 2017
Searching for Pathworks 6.0 for DOS & Windows. Anyone have it?

malmberg
December 29 2016
The openvms disks question is frequently answered in the forums, and is not something to ask about in the shout box.

Cmota
December 29 2016
Hello, I am in need of the openvms.disk, but I don't know where to obtain it

moch75
December 26 2016
personal alpha

moch75
December 24 2016
personal alpha+

Shoutbox Archive