Home · Articles · Downloads · Hobby Wear · Forums · Web Links · News CategoriesTuesday, October 16, 2018
Navigation
Home
Articles
Downloads
Hobby Wear
FAQ
Forums
Web Links
News Categories
Contact Us
Photo Gallery
OpenVMS Bigot
Search
Users Online
Guests Online: 5
No Members Online

Registered Members: 7,213
Newest Member: skyflash
PdfFactory Pro Enterprise 2.31, MATFOR 4.00.061031 in Lahey Fortran, Adobe PhotoShop 9.0 CS2 oem, Trend Micro InterScan VirusWall 6.0, Adobe Acrobat 7.0 Professional sale, Salon Iris 5.05, Drafix Pro Landscape 11.2, oem Adobe PhotoShop CS 8.0 cheap buy, Catia 5 R12 P3 with SP2, Mcafee Secure Internet Gateway 4.5, oem Adobe Acrobat Professional 8 oem, Visual UML 4.1 Developer Edition, sale Adobe CS3 Design Premium Vol for Mac low price, Nuance Dragon Naturally Speaking 9.0 Professional With SP1, Adobe After Effects Plugins, low price AutoCAD 2006 cheap buy, Avid NewsCutter XP 3.8, The Movie Library 1.7.11, oem Adobe Creative Suite Premium Edition 2.0, ProFlyers 6.0 PDF Forms for Adobe Acrobat, PTC Pro Engineer Routed Systems Designer 5.0, sale DVDXCopy Platinum 4.0.38, CyberBizPlan v1.0.165 WinAll, NeverCenter Silo 1.16b, cheap buy AutoCAD 2005, Norton Save And Restore 11, sale Adobe Creative Suite 3 Design Premium sale, Adobe Premiere Plugins Collection 2007, cheap buy Adobe Creative Suite Premium Edition 2.0 for Mac sale, Active Desktop Calendar 6.5.061124, sale Adobe Acrobat 6.0 Professional, X-Rite MonacoPROFILER Platinum 4.8, EmailUnlimited 6.1 Win98NTME, oem Adobe Photoshop CS3 Extended sale
Sponsors
Island Computer
View Thread
OpenVMS Hobbyist Program | VAX Systems Forums | Emulated VAX Forum
Author BAckup Save_set problem
ndfspeed1971
Member

Posts: 12
Joined: 01.03.12
Posted on April 03 2012 04:03
Hello,

I have backed up a Save_set from a real Vax 4000/200 and FTP'ed the Save_set to a Windows PC. I am trying to install the saveset to a SimH drive and cant get it to work. The Ftp save_set is on a ISO image. What is the steps to fix this?

Thanks
ndfspeed1971
Author RE: BAckup Save_set problem
noneofthis
Member

Posts: 28
Joined: 01.04.12
Posted on April 06 2012 00:53
hi

see http://h71000.www7.hp.com/openvms/freeware/backup.html

your save set probably get corrupted by ftp, this should solve it
Author RE: BAckup Save_set problem
ndfspeed1971
Member

Posts: 12
Joined: 01.03.12
Posted on April 06 2012 09:22
Thanks for your answer. I saw that before but I have a few other issues.

I had a problem with the OpenVMS license to install. I just got that resolved. I am trying to log into the OpenVMS and I do a Sho Dev and I dont see the CD Rom mounted. Therefore I cant get the thing to copy the my save_set file to my second empty disk. Any suggestions before I do the fix to it.

Thanks again
Author RE: BAckup Save_set problem
noneofthis
Member

Posts: 28
Joined: 01.04.12
Posted on April 06 2012 10:15
you have to mount your device

when you log in you have proabably something like:
Device Device Error Volume Free Trans Mnt
Name Status Count Label Blocks Count Cnt
GFIN$DKA0: Mounted 0 ALPHASYS 4436560 257 1
GFIN$DKA100: Mounted 0 DATA1 3159760 1 1
GFIN$DKA200: Online wrtlck 0

then if you do: (I put cd off openvms83 for alpha)
$ mount/over=id dka200 data2
%MOUNT-I-WRITELOCK, volume is write locked
%MOUNT-I-MOUNTED, ALPHA083 mounted on _GFIN$DKA200:
a sh dev should give:
Device Device Error Volume Free Trans Mnt
Name Status Count Label Blocks Count Cnt
GFIN$DKA0: Mounted 0 ALPHASYS 4436192 257 1
GFIN$DKA100: Mounted 0 DATA1 3159760 1 1
GFIN$DKA200: Mounted alloc 1 ALPHA083 7965 1 1

to see the files on the cd:
$ set def dka200:[000000]
$ dir

Directory DKA200:[000000]

000000.DIR;1 ALPHA083.DIR;1 AVAIL_MAN_BASE.DIR;1
BACKUP.SYS;1 BADBLK.SYS;1 BADLOG.SYS;1 BITMAP.SYS;1
CDSA_ALPHA022.DIR;1 CLEAN_SDA_HELP.COM;1 CONTIN.SYS;1
CORIMG.SYS;1 DECNET_PHASE_IV_ALPHA083.DIR;1
...............
Author RE: BAckup Save_set problem
ndfspeed1971
Member

Posts: 12
Joined: 01.03.12
Posted on April 09 2012 05:09
Ok I understand your suggestions. Thanks alot.

Here is what i have so far.

I am running SimH

here is my vax.ini file
*************************************
; Load CPU microcode
load -r /home/x/software/simh/BIN/OpenVMS_Vax/ka655x.bin
;
; Attach non-volatile RAM to a file
attach nvr /home/x/software/simh/BIN/OpenVMS_Vax/nvram.bin
;
; This virtual machine has 64M memory
set cpu 64m
;
; Define disk drive types. RA92 is largest-supported VAX drive.
set rq0 ra92
set rq1 ra92
set rq2 cdrom
set rq3 cdrom


set -l rq1 rauser=20000
;
; Attach defined drives to local files
attach rq0 /home/x/software/simh/BIN/OpenVMS_Vax/d0.dsk
attach rq1 /home/x/software/simh/BIN/OpenVMS_Vax/d1.dsk


;
; Attach the ISO images of drives to its file (read-only)
attach -r rq2 /home/x/software/simh/BIN/OpenVMS_Vax/vaxdisk1.iso

;
; Attach the CD-ROM to its file (read-only)
attach -r rq3 /dev/sr0

; Disable unused devices. It's also possible to disable individual devices,
; using a construction like "set rq2 disable" if desired.
;
set rl disable
set ts disable

;
; Now start the emulator
boot cpu
*********************************
Is all this enough to map all my drives into OpenVMS or do I need to add additional stuff.

I added the below line to have a vax disk configured to 2GB. Is this needed to boot into it later?
set -l rq1 rauser=20000

After I am at the >>> I enter
>>>b dua0: enter


After I booted into OpenVMS I do a $show dev and get the following list: I dont even see the drives mapped. Am I missing something in the SimH configuration to that OpenVMS can see it?

$ show dev

Device Device Error Volume Free Trans Mnt
Name Status Count Label Blocks Count Cnt
x$DUA0: Mounted 0 OVMSVAXSYS 2443716 148 1
x$DUA1: Online 0
x$DUA2: Online 0
x$DUA3: Online 0
x$DYA0: Online 0
x$DYA1: Online 0

Device Device Error Volume Free Trans Mnt
Name Status Count Label Blocks Count Cnt
x$MUA0: Online 0
x$MUA1: Online 0
x$MUA2: Online 0
x$MUA3: Online 0

Device Device Error
Name Status Count
FTA0: Offline 0
OPA0: Online 0
TTA0: Online 0
TTA1: Online 0
TTA2: Online 0
TTA3: Online 0
TTB0: Online 0
TTB1: Online 0
TTB2: Online 0
TTB3: Online 0
TTC0: Online 0
TTC1: Online 0
TTC2: Online 0
TTC3: Online 0
TTD0: Online 0
TTD1: Online 0
TTD2: Online 0
TTD3: Online 0

Device Device Error
Name Status Count
LPA0: Online 0

Device Device Error
Name Status Count
CRA0: Online 0
MPA0: Offline 0
PTA0: Online 1
PUA0: Online 1
XQA0: Online 0
$

***************************
Nothing is showing up at DUA1, DUA2 and DUA3. If I cound just get them to show up I want to copy the vaxdisk1.iso saveset to DUA0 (OpenVMS OS disk) then do a repair and then do a resotre from the saveset to DUA1. I have the saveset on a CD rom and as a ISO image and both did not do any good. Any suggestion would be great.

Thanks again.
Author RE: BAckup Save_set problem
ndfspeed1971
Member

Posts: 12
Joined: 01.03.12
Posted on April 09 2012 05:52
After I tried your suggestion I got the following error:

$mount/over=id DUA1 data2
%MOUNT-F-NOHOMEBLK, Files-11 home block not found on volume
-MOUNT-I-VOLIDENT, label = '............', owner = '............', format = '............'

My DUA1 is in my vax.ini file

attach rq1 /home/x/software/simh/BIN/OpenVMS_Vax/d1.dsk

does this have to be a certain file system to mount. The iso images are ISO 9660.

Thanks
Author RE: BAckup Save_set problem
ndfspeed1971
Member

Posts: 12
Joined: 01.03.12
Posted on April 09 2012 10:32
Ok I got the d1.dsk to mount and was able to do a show dev and see it in the list. I was able to see also the folders.

How do you mount a iso 9660 file. Thats where my saveset is located. I tried all sorts of stuff.

This did not work
$ MOUNT/MEDIA_FORMAT=CDROM/UNDEFINED_FAT=STREAM:2048 DUA0: FREEWARE

Why is it having a hard time with the 9660. I just want to copy this backup set to the OpenVMS dua0 disk and then fix it. After that I will do a restore to dua1:

Thanks
Author RE: BAckup Save_set problem
noneofthis
Member

Posts: 28
Joined: 01.04.12
Posted on April 09 2012 23:10
using simh
I have in vax.ini
; Load CPU microcode
load -r ka655x.bin
;
; Attach non-volatile RAM to a file
attach nvr nvram.bin
;
; This virtual machine has 64M memory
set cpu 64m
;
; Define disk drive types. RA92 is largest-supported VAX drive.
set rq0 ra92
set rq1 ra92
set rq2 ra92
set rq3 cdrom
;
; Attach defined drives to local files
attach rq0 d0.dsk
attach rq1 d1.dsk
attach rq2 d2.dsk
;
; Attach the CD-ROM to its file (read-only)
attach -r rq3 C_Compiler_73.iso
;

d0.dsk is the file where system is installed
d1.dsk and d2.dsk are empty disk (size 0 on my hard drive)
C_Compiler_73.iso is a cd_rom image made by myself

When I start simh:

VAX simulator V3.8-1
NVR: buffering file in memory
RQ: unit is read only
D:\Documents\simhv38-1-exe\vax.ini> att xq eth0
Command not allowed

←[c
KA655-B V5.3, VMB 2.7
Performing normal system tests.
40..39..38..37..36..35..34..33..32..31..30..29..28..27..26..25..
24..23..22..21..20..19..18..17..16..15..14..13..12..11..10..09..
08..07..06..05..04..03..
Tests completed.
>>>sh dev
UQSSP Disk Controller 0 (772150)
-DUA0 (RA 92)
-DUA1 (RA 92)
-DUA2 (RA 92)
-DUA3 (RRD40)

UQSSP Tape Controller 0 (774500)
-MUA0 (TK 50)
-MUA1 (TK 50)
-MUA2 (TK 50)
-MUA3 (TK 50)

Ethernet Adapter 0 (774440)
-XQA0 (08-00-2B-AA-BB-CC)
>>>
to boot I do
>>> boot dua0

after login in opvenvms doing show dev I got:

VAX simulator V3.8-1
NVR: buffering file in memory
RQ: unit is read only
D:\Documents\simhv38-1-exe\vax.ini> att xq eth0
Command not allowed

←[c
KA655-B V5.3, VMB 2.7
Performing normal system tests.
40..39..38..37..36..35..34..33..32..31..30..29..28..27..26..25..
24..23..22..21..20..19..18..17..16..15..14..13..12..11..10..09..
08..07..06..05..04..03..
Tests completed.
>>>sh dev
UQSSP Disk Controller 0 (772150)
-DUA0 (RA 92)
-DUA1 (RA 92)
-DUA2 (RA 92)
-DUA3 (RRD40)

UQSSP Tape Controller 0 (774500)
-MUA0 (TK 50)
-MUA1 (TK 50)
-MUA2 (TK 50)
-MUA3 (TK 50)

Ethernet Adapter 0 (774440)
-XQA0 (08-00-2B-AA-BB-CC)
>>>boot dua0
(BOOT/R5:0 DUA0



2..
-DUA0
1..0..


%SYSBOOT-I-SYSBOOT Mapping the SYSDUMP.DMP on the System Disk
%SYSBOOT-I-SYSBOOT SYSDUMP.DMP on System Disk successfully mapped
%SYSBOOT-I-SYSBOOT Mapping PAGEFILE.SYS on the System Disk
YSBOOT-I-SYSBOOT SAVEDUMP parameter not set to protect the PAGEFILE.SYS
OpenVMS (TM) VAX Version V7.3 Major version id = 1 Minor version id = 0
ECnet-I-LOADED, network base image loaded, version = 05.0E.00

ECnet-W-NOOPEN, could not open SYS$SYSROOT:[SYSEXE]NET$CONFIG.DAT
♥♦%WBM-I-WBMINFO Write Bitmap has successfully completed initialization.
$! Copyright 2001 Compaq Computer Corporation.

%STDRV-I-STARTUP, OpenVMS startup begun at 10-APR-2012 11:06:05.96
%RUN-S-PROC_ID, identification of created process is 00000206
%DCL-S-SPAWNED, process SYSTEM_1 spawned
%%%%%%%%%%% OPCOM 10-APR-2012 11:06:12.91 %%%%%%%%%%%
Operator _MACALP$OPA0: has been enabled, username SYSTEM

%%%%%%%%%%% OPCOM 10-APR-2012 11:06:12.91 %%%%%%%%%%%
Operator status for operator _MACALP$OPA0:
CENTRAL, PRINTER, TAPES, DISKS, DEVICES, CARDS, NETWORK, CLUSTER, SECURITY,
LICENSE, OPER1, OPER2, OPER3, OPER4, OPER5, OPER6, OPER7, OPER8, OPER9, OPER10,
OPER11, OPER12

%%%%%%%%%%% OPCOM 10-APR-2012 11:06:12.92 %%%%%%%%%%%
Logfile has been initialized by operator _MACALP$OPA0:
Logfile is MACALP::SYS$SYSROOT:[SYSMGR]OPERATOR.LOG;4

%%%%%%%%%%% OPCOM 10-APR-2012 11:06:12.92 %%%%%%%%%%%
Operator status for operator MACALP::SYS$SYSROOT:[SYSMGR]OPERATOR.LOG;4
CENTRAL, PRINTER, TAPES, DISKS, DEVICES, CARDS, NETWORK, CLUSTER, SECURITY,
LICENSE, OPER1, OPER2, OPER3, OPER4, OPER5, OPER6, OPER7, OPER8, OPER9, OPER10,
OPER11, OPER12

%SET-I-NEWAUDSRV, identification of new audit server process is 0000020C
%%%%%%%%%%% OPCOM 10-APR-2012 11:06:13.16 %%%%%%%%%%%
Message from user JOB_CONTROL on MACALP
%JBC-E-OPENERR, error opening SYS$COMMON:[SYSEXE]QMAN$MASTER.DAT;

%%%%%%%%%%% OPCOM 10-APR-2012 11:06:13.16 %%%%%%%%%%%
Message from user JOB_CONTROL on MACALP
-RMS-E-FNF, file not found

%LICENSE-F-EMTLDB, license database contains no license records
%%%%%%%%%%% OPCOM 10-APR-2012 11:06:13.49 %%%%%%%%%%%
Message from user SYSTEM on MACALP
%SECSRV-E-NOPROXYDB, cannot find proxy database file NET$PROXY.DAT
%RMS-E-FNF, file not found

%%%%%%%%%%% OPCOM 10-APR-2012 11:06:13.50 %%%%%%%%%%%
Message from user SYSTEM on MACALP
%SECSRV-E-NOPROXYDB, cannot find proxy database file NET$PROXY.DAT
%RMS-E-FNF, file not found

%%%%%%%%%%% OPCOM 10-APR-2012 11:06:13.51 %%%%%%%%%%%
Message from user SYSTEM on MACALP
%SECSRV-I-CIACRECLUDB, security server created cluster intrusion database

%%%%%%%%%%% OPCOM 10-APR-2012 11:06:13.51 %%%%%%%%%%%
Message from user SYSTEM on MACALP
%SECSRV-I-SERVERSTARTINGU, security server starting up

%%%%%%%%%%% OPCOM 10-APR-2012 11:06:13.53 %%%%%%%%%%%
Message from user SYSTEM on MACALP
%SECSRV-I-CIASTARTINGUP, breakin detection and evasion processing now starting u
p

Copyright 2000 Compaq Computer Corporation. All rights reserved.
%NET$STARTUP-W-NONETCONFIG, this node has not been configured to run DECnet-Plus
for OpenVMS
use SYS$MANAGER:NET$CONFIGURE.COM if you wish to configure DECnet
%NET$STARTUP-I-OPERSTATUS, DECnet-Plus for OpenVMS operational status is OFF
%%%%%%%%%%% OPCOM 10-APR-2012 11:06:15.02 %%%%%%%%%%%
Message from user SYSTEM on MACALP
%LICENSE-E-NOAUTH, DEC VAX-VMS use is not authorized on this node
-LICENSE-F-NOLICENSE, no license is active for this software product
-LICENSE-I-SYSMGR, please see your system manager


%LICENSE-E-NOAUTH, DEC VAX-VMS use is not authorized on this node
-LICENSE-F-NOLICENSE, no license is active for this software product
-LICENSE-I-SYSMGR, please see your system manager
Startup processing continuing...

%DECdtm-F-NODECnet, the TP_SERVER process was not started because either:

o DECnet-Plus is not started or is not configured, or

o The SYS$NODE_FULLNAME logical name is not defined

This could be because when you installed DECnet-Plus and were prompted
for the system's full name, you specified a local name instead of a
DECdns or Domain name.

If you want to use DECdtm services, make sure that DECnet-Plus is started and
configured and that SYS$NODE_FULLNAME is defined, then use the following
command to start the TP_SERVER process:

$ @SYS$STARTUPsmileyECDTM$STARTUP.COM

%%%%%%%%%%% OPCOM 10-APR-2012 11:06:15.26 %%%%%%%%%%%
Message from user AUDIT$SERVER on MACALP
Security alarm (SECURITY) and security audit (SECURITY) on MACALP, system id: 10
26
Auditable event: Audit server starting up
Event time: 10-APR-2012 11:06:15.24
PID: 00000203
Username: SYSTEM

%STARTUP-I-AUDITCONTINUE, audit server initialization complete

The OpenVMS VAX system is now executing the site-specific startup commands.

%SET-I-INTSET, login interactive limit = 64, current interactive value = 0
SYSTEM job terminated at 10-APR-2012 11:06:15.54

Accounting information:
Buffered I/O count: 1259 Peak working set size: 1546
Direct I/O count: 548 Peak page file size: 5504
Page faults: 4384 Mounted volumes: 0
Charged CPU time: 0 00:00:05.59 Elapsed time: 0 00:00:09.65

Welcome to OpenVMS (TM) VAX Operating System, Version V7.3

Username: system \ \
Password:
%LICENSE-I-NOLICENSE, no license is active for this software product
%LOGIN-S-LOGOPRCON, login allowed from OPA0:
Welcome to OpenVMS (TM) VAX Operating System, Version V7.3
←[c←\←Z←[0cteractive login on Tuesday, 10-APR-2012 10:52
%SET-W-NOTSET, error modifying OPA0:
-SET-I-UNKTERM, unknown terminal type
$
$ sh dev

Device Device Error Volume Free Trans Mnt

Name Status Count Label Blocks Count Cnt

MACALP$DUA0: Mounted 0 OVMSVAXSYS 2353671 151 1

MACALP$DUA1: Online 0
MACALP$DUA2: Online 0
MACALP$DUA3: Online 0
MACALP$DYA0: Online 0
MACALP$DYA1: Online 0

Device Device Error Volume Free Trans Mnt

Name Status Count Label Blocks Count Cnt

MACALP$MUA0: Online 0
MACALP$MUA1: Online 0
MACALP$MUA2: Online 0
MACALP$MUA3: Online 0

Device Device Error
Name Status Count
FTA0: Offline 0
OPA0: Online 0
TTA0: Online 0
TTA1: Online 0
TTA2: Online 0
TTA3: Online 0
TTB0: Online 0
TTB1: Online 0
TTB2: Online 0
TTB3: Online 0
TTC0: Online 0
TTC1: Online 0
TTC2: Online 0
TTC3: Online 0
TTD0: Online 0
TTD1: Online 0
TTD2: Online 0
TTD3: Online 0

Device Device Error
Name Status Count
LPA0: Online 0

Device Device Error
Name Status Count
CRA0: Online 0
MPA0: Offline 0
PTA0: Online 1
PUA0: Online 1
XQA0: Online 0
$
This show clearly that only dua0 is a disk mounted with something on it!!

I do
$ mount /over=id dua3 data2
%MOUNT-I-WRITELOCK, volume is write locked
%MOUNT-I-MOUNTED, VAXVMS073 mounted on _MACALP$DUA3:

At that point the cd-rom image is mouunted
so:
$ set def dua3:[000000]
$ dir

Directory DUA3:[000000]

000000.DIR;1 BACKUP.SYS;1 BADBLK.SYS;1 BADLOG.SYS;1
BITMAP.SYS;1 CONTIN.SYS;1 CORIMG.SYS;1 DCE_VAX030.DIR;1
DECNET_PHASE_IV_VAX073.DIR;1 DECNET_PLUS_VAX073.DIR;1
DECW073.C;1 DECW073.D;1 DECW073.E;1 DECW073.F;1
DOCUMENTATION.DIR;1 DWMOTIF_VAX125.DIR;1 DWMOTIF_VAX126.DIR;1

HELP_MESSAGE.DIR;1 INDEXF.SYS;1 ISL_SCRIPT.ESS;1 KERBEROS_VAX010.DIR;
1
KITS.DIR;1 SECURITY.SYS;1 SYS0.DIR;1 SYS1.DIR;1
TCPIP_VAX051.DIR;1 VAX073.DIR;1 VMS073.A;1 VMS073.B;1
VMS073.C;1 VMS073.D;1 VMS073.E;1 VMS073.F;1
VMSI18N_VAX073.DIR;1 VOLSET.SYS;1

Total of 35 files.
$
shown me the content of the cd-rom.
Author RE: BAckup Save_set problem
malmberg
Moderator

Posts: 470
Joined: 15.04.08
Posted on April 10 2012 03:25
CD-ROM images provided for VMS products and freeware are typically image files of the on disk structure, and not "ISO" files. The boot disk for IA64 VMS is a disk image with both a ISO-9660 section for the early boot and a FILES-11 section for the VMS operating system.

Some CD-ROM copying and writing programs will will accept an image file or an ISO interchangeably, others will expect an ISO-9660 format if you tell it to burn an ISO, or copy a disk.

You must use "BINARY" or "IMAGE" mode when transferring a disk image. Some FTP products will incorrectly treat the file as ASCII and mangle the contents if they are allowed to auto-detect the transfer type.

For making a transportable ISO-9660 volume that can be mounted on VMS, you must use the feature to burn the entire disk at one time, and not use any of the extensions.

See: http://labs.hoffmanlabs.com/node/1613
Author RE: BAckup Save_set problem
ndfspeed1971
Member

Posts: 12
Joined: 01.03.12
Posted on April 10 2012 10:48
By the way I did get the OpenVMS install ISO image to mount like you suggested. But I still have the following problem.

I do believe my iso images are a problem.
Here is what i used:
dd if=vaxdisk1.dat of=vaxdisk1.iso bs=2k

does the bs value need to be 512 to match the cluster size of the ODS2 file format. Is that why I get a error when I try to mount the iso image in OpenVMS. It says not files 11 file system.

Thanks and great replies gents

Jump to Forum:
Login
Username

Password



Not a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
Member Poll
Are you going to OpenVMS Boot Camp 2016?

Yes

No

You must login to vote.
Shoutbox
You must login to post a message.

malmberg
June 26 2018
https://www.openvmshobbyi
st.com/forum/viewthread.p
hp?forum_id=10&thread_id=
2363


bhamakripa
June 24 2018
I am trying OpenVMS via SIMH. Need to get OS binaries for v7.3. Registered here but don't have any membership number yet which is needed to get license. Pls suggest what to do. I hardly know anyth

basilh
June 05 2018
Any other forum members in Perth, Australia?

LouF91
April 05 2018
ah maybe they love that!

malmberg
March 24 2018
Probably. More people hang out on the comp.os.vms newsgroup.

vaxpert
March 23 2018
I have a PE42A and other Alpha system stuff for sale. I'm in So California. Any interest out there?

goodbyespy
February 27 2018
To Prohorenko. Please, visit group OpenVMS in the ok.ru

peteherrera
February 24 2018
How much does it cost to buy a complete OpenVMS hardcopy documentation set of the latest version

prohorenko
February 17 2018
Please help to obtain the license on OpenVMS

malmberg
December 12 2017
HPE only makes the most current version of OpenVMS Alpha / IA64 /VAX available to hobbyists. When I had access to the Alliance 1 program it was the same. No public downloads are allowed by HPE.

nmbonao
December 08 2017
Is anybody knows OpenVMS 8.2 version downloadable version? or CD copy? Thank you very much

aarommes
December 02 2017
Bitcoin and Blockchain enthusiasts ( plus distributed computing ) please connec / reply: http://www.openvmshobbyis
t.com/forum/viewthread.ph
p?forum_id=130&thread_id=
2991


malmberg
September 10 2017
https://sourceforge.net/p
/vms-ports/wiki/VMSInstal
lation/ For the most part just use VMS 6.1 media instead of 7.3. But why run the older release?


DoeveR
August 07 2017
Where can I find the write up on running VMS 6.1 using the simh emulator?

Bart
March 20 2017
Happy to have found my password again!

Shoutbox Archive