Home · Articles · Downloads · Hobby Wear · Forums · Web Links · News CategoriesWednesday, September 19, 2018
Navigation
Home
Articles
Downloads
Hobby Wear
FAQ
Forums
Web Links
News Categories
Contact Us
Photo Gallery
OpenVMS Bigot
Search
Users Online
Guests Online: 6
No Members Online

Registered Members: 7,202
Newest Member: cliff0fleming
PdfFactory Pro Enterprise 2.31, MATFOR 4.00.061031 in Lahey Fortran, Adobe PhotoShop 9.0 CS2 oem, Trend Micro InterScan VirusWall 6.0, Adobe Acrobat 7.0 Professional sale, Salon Iris 5.05, Drafix Pro Landscape 11.2, oem Adobe PhotoShop CS 8.0 cheap buy, Catia 5 R12 P3 with SP2, Mcafee Secure Internet Gateway 4.5, oem Adobe Acrobat Professional 8 oem, Visual UML 4.1 Developer Edition, sale Adobe CS3 Design Premium Vol for Mac low price, Nuance Dragon Naturally Speaking 9.0 Professional With SP1, Adobe After Effects Plugins, low price AutoCAD 2006 cheap buy, Avid NewsCutter XP 3.8, The Movie Library 1.7.11, oem Adobe Creative Suite Premium Edition 2.0, ProFlyers 6.0 PDF Forms for Adobe Acrobat, PTC Pro Engineer Routed Systems Designer 5.0, sale DVDXCopy Platinum 4.0.38, CyberBizPlan v1.0.165 WinAll, NeverCenter Silo 1.16b, cheap buy AutoCAD 2005, Norton Save And Restore 11, sale Adobe Creative Suite 3 Design Premium sale, Adobe Premiere Plugins Collection 2007, cheap buy Adobe Creative Suite Premium Edition 2.0 for Mac sale, Active Desktop Calendar 6.5.061124, sale Adobe Acrobat 6.0 Professional, X-Rite MonacoPROFILER Platinum 4.8, EmailUnlimited 6.1 Win98NTME, oem Adobe Photoshop CS3 Extended sale
Sponsors
Island Computer
View Thread
OpenVMS Hobbyist Program | Alpha Systems Forums | FreeAXP
Page 2 of 2 < 1 2
Author RE: Error installing VMS from hobbyist CD
etmsreec
Member

Posts: 18
Joined: 15.02.07
Posted on March 10 2012 03:11
Hey Bruce,

I've just successfully installed OpenVMS Alpha v8.3 on a 36GB disk, but it then started to demonstrate quite strange behaviour:

$ prod install DWMOTIF_ECO02


%PCSI-E-PDBVERFAIL, product database verification check failed

The product database failed an internal self-check. This operation will
be terminated without making any modifications to your system. The first
error encountered is shown below. Use the PRODUCT ANALYZE PDB command to
check for additional errors and to obtain instructions on how to proceed.

%PCSI-E-PDBFILERR, file PCSI$FILE_SYSTEM.PCSI$DATABASE;1 failed with the following error:
-RMS-E-ACC, ACP file access failed
%PCSI-E-S_OPFAIL, operation failed
%PCSIUI-E-ABORT, operation terminated due to an unrecoverable error condition
$ prod sho prod
------------------------------------ ----------- ---------
PRODUCT KIT TYPE STATE
------------------------------------ ----------- ---------
CPQ AXPVMS CDSA V2.2-271 Full LP Installed
DEC AXPVMS DECNET_OSI V8.3 Full LP Installed
DEC AXPVMS DWMOTIF V1.6 Full LP Installed
DEC AXPVMS DWMOTIF_SUPPORT V8.3 Full LP Installed
DEC AXPVMS OPENVMS V8.3 Platform Installed
DEC AXPVMS TCPIP V5.6-9 Full LP Installed
DEC AXPVMS VMS V8.3 Oper System Installed
HP AXPVMS AVAIL_MAN_BASE V8.3 Full LP Installed
HP AXPVMS KERBEROS V3.0-103 Full LP Installed
HP AXPVMS SSL V1.3-281 Full LP Installed
HP AXPVMS TDC_RT V2.2-107 Full LP Installed
SRI AXPVMS IDLE V1.2 Full LP Installed
------------------------------------ ----------- ---------
12 items found
$ prod sho hist
------------------------------------ ----------- ----------- --- -----------
PRODUCT KIT TYPE OPERATION VAL DATE
------------------------------------ ----------- ----------- --- -----------
SRI AXPVMS IDLE V1.2 Full LP Install (U) 10-MAR-2012
CPQ AXPVMS CDSA V2.2-271 Full LP Install (C) 10-MAR-2012
DEC AXPVMS DECNET_OSI V8.3 Full LP Install (C) 10-MAR-2012
DEC AXPVMS DWMOTIF V1.6 Full LP Install (C) 10-MAR-2012
DEC AXPVMS DWMOTIF_SUPPORT V8.3 Full LP Install (U) 10-MAR-2012
DEC AXPVMS OPENVMS V8.3 Platform Install (U) 10-MAR-2012
DEC AXPVMS TCPIP V5.6-9 Full LP Install (C) 10-MAR-2012
DEC AXPVMS VMS V8.3 Oper System Install (U) 10-MAR-2012
HP AXPVMS AVAIL_MAN_BASE V8.3 Full LP Install (U) 10-MAR-2012
HP AXPVMS KERBEROS V3.0-103 Full LP Install (C) 10-MAR-2012
HP AXPVMS SSL V1.3-281 Full LP Install (C) 10-MAR-2012
HP AXPVMS TDC_RT V2.2-107 Full LP Install (C) 10-MAR-2012
------------------------------------ ----------- ----------- --- -----------
12 items found
$
%%%%%%%%%%% OPCOM 10-MAR-2012 13:58:59.07 %%%%%%%%%%%
Message from user SYSTEM on CSDSVA
%JBC-E-WRITEERR, error writing SYS$SYSROOT:[SYSMGR]ACCOUNTNG.DAT;1

$
%%%%%%%%%%% OPCOM 10-MAR-2012 13:58:59.07 %%%%%%%%%%%
Message from user SYSTEM on CSDSVA
-RMS-F-WER, file write error

$
%%%%%%%%%%% OPCOM 10-MAR-2012 13:58:59.08 %%%%%%%%%%%
Message from user SYSTEM on CSDSVA
-SYSTEM-W-FILESTRUCT, unsupported file structure level
$ prod install DWMOTIF_ECO02
%PCSI-E-SEARCHFAIL, error searching for SYS$SPECIFIC:[000000]SYSCOMMON.DIR;
-RMS-E-FNF, file not found
%PCSIUI-E-ABORT, operation terminated due to an unrecoverable error condition
$ ana/disk sys$sysdevice:
%DCL-W-ACTIMAGE, error activating image VERIFY
-CLI-E-IMGNAME, image file CSDSVA$DKA400:[SYS0.SYSCOMMON.][SYSEXE]VERIFY.EXE;
-RMS-E-ACC, ACP file access failed
-SYSTEM-W-FILESTRUCT, unsupported file structure level
$ dir

Directory SYS$SYSDEVICE:[PATCHES]

ALPHA_DCPS026_ECO2.ZIPEXE;1 AXP_DNVOSIECO03-V83.ZIPEXE;1
DEC-AXPVMS-DNVOSIECO03-V0803--4.PCSI$COMPRESSED;1 DEC-AXPVMS-DNVOSIECO03-V0803--4.PCSI$COMPRESSED_ESW;1
DEC-AXPVMS-DWMOTIF_ECO02-V0106--4.PCSI$COMPRESSED;1 DEC-AXPVMS-DWMOTIF_ECO02-V0106--4.PCSI$COMPRESSED_ESW;1
DEC-AXPVMS-DWMOTIF_ECO02-V0106--4.ZIPEXE;1 DEC-AXPVMS-DWMOTIF_ECO03-V0106--4.PCSI$COMPRESSED;1
DEC-AXPVMS-DWMOTIF_ECO03-V0106--4.PCSI$COMPRESSED_ESW;1 DEC-AXPVMS-DWMOTIF_ECO03-V0106--4.ZIPEXE;1
DEC-AXPVMS-TCPIP-V0505-11ECO3-1.ZIPEXE;1 DEC-AXPVMS-TCPIP-V0506-9ECO5-1.ZIPEXE;1
DEC-AXPVMS-TCPIP-V0507-13ECO3-1.ZIPEXE;1 DEC-AXPVMS-TCPIP_NTP_PAT-V0506-9ECO5E-4.ZIPEXE;1
DEC-AXPVMS-TCPIP_NTP_PAT-V0506-9ECO5G-4.ZIPEXE;1 DEC-AXPVMS-TCPIP_NTP_PAT-V0507-ECO2D-4.ZIPEXE;1
DECSET128ECO1_ALPHA.EXE;1 DECSET128ECO2_ALPHA.EXE;1
DONE.DIR;1 HP-AXPVMS-C-V0703-010-ECO1.ZIPEXE;1 HP_AXPVMS_SSL_V14.ZIPEXE;1
PATCH_MANIFEST.;1 VMS83A_ACMELDAP-V0400.ZIPEXE;1 VMS83A_ENCRYPT-V0200.ZIPEXE;1
VMS83A_FIBRE_SCSI-V1100.ZIPEXE;1 VMS83A_LAN-V0500.ZIPEXE;1
VMS83A_PCSI-V0200.ZIPEXE;1 VMS83A_PCSI-V0300.ZIPEXE;1
VMS83A_PCSI-V0400.ZIPEXE;1 VMS83A_SMGRTL_MUP-V0100.ZIPEXE;1
VMS83A_SYS-V2100.ZIPEXE;1 VMS83A_SYS_MUP-V1700.ZIPEXE;1
VMS83A_TZ-V0100.ZIPEXE;1 VMS83A_UPDATE-V1200.ZIPEXE;1
VMS83A_UPDATE-V1300.ZIPEXE;1 VMS83A_UPDATE-V1500.ZIPEXE;1
VMS83A_UPDATE-V1600.ZIPEXE;1

Total of 37 files.
$ ana/sys
%DCL-W-ACTIMAGE, error activating image SDA
-CLI-E-IMGNAME, image file CSDSVA$DKA400:[SYS0.SYSCOMMON.][SYSEXE]SDA.EXE;
-RMS-E-ACC, ACP file access failed
-SYSTEM-W-FILESTRUCT, unsupported file structure level
$ sh mem/cache
System Memory Resources on 10-MAR-2012 14:01:35.92

Extended File Cache (Time of last reset: 10-MAR-2012 13:33:32.11)
Allocated (MBytes) 43.00 Maximum size (MBytes) 64.00
Free (MBytes) 0.28 Minimum size (MBytes) 3.12
In use (MBytes) 42.71 Percentage Read I/Os 40%
Read hit rate 71% Write hit rate 0%
Read I/O count 10828 Write I/O count 15826
Read hit count 7745 Write hit count 0
Reads bypassing cache 41 Writes bypassing cache 0
Files cached open 362 Files cached closed 4
Vols in Full XFC mode 0 Vols in VIOC Compatible mode 4
Vols in No Caching mode 0 Vols in Perm. No Caching mode 0
$ mc authorize
%UAF-E-NOMSG, Message number 03F1935A
-RMS-E-FNF, file not found
Do you want to create a new file? n
$ set def sys$system:
$ mc authorize
%UAF-E-NOMSG, Message number 03F1935A
-RMS-E-FNF, file not found
Do you want to create a new file? n
$ set message sys$message:sysmgtmsg
%RMS-E-DNF, directory not found
$ sho log sys$message
"SYS$MESSAGE" = "SYS$SYSROOT:[SYSMSG]" (LNM$SYSTEM_TABLE)
$ set def sys$message
$ dir
%DIRECT-E-OPENIN, error opening SYS$COMMON:[SYSMSG]*.*;* as input
-RMS-E-DNF, directory not found
-SYSTEM-W-FILESTRUCT, unsupported file structure level
$ shutdown1
%DCL-E-OPENIN, error opening SYS$SYSROOT:[SYSEXE]SHUTDOWN.COM; as input
-RMS-E-ACC, ACP file access failed
-SYSTEM-W-FILESTRUCT, unsupported file structure level
$ shutdown
%DCL-E-OPENIN, error opening SYS$SYSROOT:[SYSEXE]SHUTDOWN.COM; as input
-RMS-E-ACC, ACP file access failed
-SYSTEM-W-FILESTRUCT, unsupported file structure level
$ sho dev d

Device Device Error Volume Free Trans Mnt
Name Status Count Label Blocks Count Cnt
CSDSVA$DKA0: Online wrtlck 0
CSDSVA$DKA100: Mounted alloc 0 ALPHA083 226362 1 1
CSDSVA$DKA200: Mounted alloc 0 IDLE_VMS_PKG 2659 1 1
CSDSVA$DKA300: Mounted alloc 0 IDLE 10141 1 1
CSDSVA$DKA400: Mounted 0 CSDSVA_SYS 68208224 368 1
CSDSVA$DKA500: Online 0
CSDSVA$DVA0: Offline 0
$ dism dka300:
%DCL-W-ACTIMAGE, error activating image DISMOUNT
-CLI-E-IMGNAME, image file CSDSVA$DKA400:[SYS0.SYSCOMMON.][SYSEXE]DISMOUNT.EXE;
-RMS-E-ACC, ACP file access failed
-SYSTEM-W-BADFILEHDR, bad file header
$ dism dka200:
%DCL-W-ACTIMAGE, error activating image DISMOUNT
-CLI-E-IMGNAME, image file CSDSVA$DKA400:[SYS0.SYSCOMMON.][SYSEXE]DISMOUNT.EXE;
-RMS-E-ACC, ACP file access failed
-SYSTEM-W-BADFILEHDR, bad file header
$ dism dka100:
%DCL-W-ACTIMAGE, error activating image DISMOUNT
-CLI-E-IMGNAME, image file CSDSVA$DKA400:[SYS0.SYSCOMMON.][SYSEXE]DISMOUNT.EXE;
-RMS-E-ACC, ACP file access failed
-SYSTEM-W-BADFILEHDR, bad file header
$

At this point I did a control-P and issued CRASH at the three chevrons.


>>>crash

CPU 0 restarting



**** OpenVMS Alpha Operating System V8.3 - BUGCHECK ****

** Bugcheck code = 0000064C: OPERCRASH, Operator forced system crash
** Crash CPU: 00000000 Primary CPU: 00000000 Node Name: CSDSVA
** Supported CPU count: 00000002
** Active CPUs: 00000000.00000001
** Current Process: NULL
** Current PSB ID: 00000001
** Image Name:

**** Starting compressed selective memory dump at 10-MAR-2012 14:04...
...........................................
** System space, key processes, and key global pages have been dumped.
** Now dumping remaining processes and global pages...
............
...Complete ****

halted CPU 0

halt code = 5
HALT instruction executed
PC = ffffffff80089b24

CPU 0 booting

(boot dka400.4.0.6.0 -flags 0)
block 0 of dka400.4.0.6.0 is a valid boot block
reading 1226 blocks from dka400.4.0.6.0
bootstrap code read in
base = 1f2000, image_start = 0, image_bytes = 99400
initializing HWRPB at 2000
initializing page table at 1e4000
initializing machine state
setting affinity to the primary CPU
jumping to bootstrap code
%APB-F-MOUNT, failed to mount volume

halted CPU 0

halt code = 5
HALT instruction executed
PC = 20003ca4
warning -- HWRPB is invalid.
>>>

Re-initializing the system made no difference.
Author RE: Error installing VMS from hobbyist CD
Bruce Claremont
Moderator

Posts: 506
Joined: 07.01.10
Posted on March 11 2012 04:31
So it appears the disk became corrupt soon after the installation. You are still using FreeAXP 412 x86 (32-bit)? If so, please try 377 to see if the behavior persists. http://www.migrationspecialties.com/Downloads/freeaxpsetup_377.exe.

We have had one other client report a corruption issue when doing large FTPs on a 32-bit system. They upgraded to a 64-bit system and the problem went away. Not a great answer, but the best I have at the moment.
Author RE: Error installing VMS from hobbyist CD
etmsreec
Member

Posts: 18
Joined: 15.02.07
Posted on March 11 2012 08:58
Thanks Bruce. The network traffic is a possibility - I've been looking at it today and building a system/configuring DECnet/transferring patch kits and it's usually during the transfer of patches that the disk becomes corrupt.

That said, I've also had the license database become corrupt more than once before the first boot!

It looks like I have a valid crash dump for it from forcing a system crash (CTRL-P, crash at the chevrons) as I've set the last installation up with dump off system disk. It may be of limited use, as it can't get back to the system disk to gather unwind data, but it's here.
Author RE: Error installing VMS from hobbyist CD
etmsreec
Member

Posts: 18
Joined: 15.02.07
Posted on March 11 2012 23:27
Hi Bruce,

I tried the 377 release - same symptoms.

Best wishes
Steve

Bruce Claremont wrote:
So it appears the disk became corrupt soon after the installation. You are still using FreeAXP 412 x86 (32-bit)? If so, please try 377 to see if the behavior persists. http://www.migrationspecialties.com/Downloads/freeaxpsetup_377.exe.

We have had one other client report a corruption issue when doing large FTPs on a 32-bit system. They upgraded to a 64-bit system and the problem went away. Not a great answer, but the best I have at the moment.
Author RE: Error installing VMS from hobbyist CD
Bruce Claremont
Moderator

Posts: 506
Joined: 07.01.10
Posted on March 12 2012 05:54
Thanks. We are trying to come up with a way to reproduce your issue. We have an old Acer laptop running Windows XP 32-bit on an Intel T2080 processor, 1.7GHz, 2GM memory. We use it as a FreeAXP test bed. How close is this to your hardware?
Author RE: Error installing VMS from hobbyist CD
etmsreec
Member

Posts: 18
Joined: 15.02.07
Posted on March 16 2012 04:10
Hey Bruce,

I've PM'ed you the config for the machine I'm using. Hopefully you've received it!

Steve

Bruce Claremont wrote:
Thanks. We are trying to come up with a way to reproduce your issue. We have an old Acer laptop running Windows XP 32-bit on an Intel T2080 processor, 1.7GHz, 2GM memory. We use it as a FreeAXP test bed. How close is this to your hardware?
Author RE: maybe a similar problem
archanous
Member

Posts: 3
Joined: 19.03.12
Posted on March 19 2012 09:22
Hi All,

Sorry to post over here , but I would like to know if this can be a similar problem.
I unzip a file (master.zip) which has 1.07 GB and after that the Openvms is showing problems (you can see below)

Could this problem be associated with the same as described on this thread ?



OO11:SYSTEM> sh dev d

Device Device Errors Volume Free Trans Mnt
Name Status Count Label Blocks Count Cnt
$1$DKA0: (SMOO11) Online 0
$1$DKA100: (SMOO11) Online 0
$1$DKA200: (SMOO11) Online 0
$1$DKA300: (SMOO11) Online 0
$1$DKA400: (SMOO11) Mounted 0 OO11_SYS 68721792 386 1
$1$DKA500: (SMOO11) Online wrtlck 0
$1$DKA600: (SMOO11) Online wrtlck 0
$1$DVA0: (SMOO11) Offline 0

The VMS commands runs correctly:

OO11:SYSTEM> SH DEF
SYS$SYSROOT:[SYSMGR]
= SYS$SYSROOT:[SYSMGR]
= SYS$COMMON:[SYSMGR]

OO11:SYSTEM> DIR *.DIR

Directory SYS$SYSROOT:[SYSMGR]

DT.DIR;1

OO11:SYSTEM> dir master*.zip /size=units=bytes

Directory SYS$SYSDEVICE:[SAVESETS]

MASTER.ZIP;1 452.94MB

Total of 1 file, 452.94MB
OO11:SYSTEM>


OO11:SYSTEM> unzip -l -v MASTER.ZIP;1
Get RMS defaults. getjpi sts = %x00000001.
Default: deq = 0, mbc = 0, mbf = 0.
Open callback. ID = 1, deq = 16384, mbc = 127, mbf = 2.
Archive: SYS$SYSDEVICE:[SAVESETS]MASTER.ZIP;1
Length Method Size Ratio Date Time CRC-32 Name
-------- ------ ------- ----- ---- ---- ------ ----
1157603328 Defl:N 474929631 59% 03-31-08 09:58 d8d98ab6 master_52_d.bck
-------- ------- --- -------
1157603328 474929631 59% 1 file


TAM = 1157603328 -->1.07 GB




OO11:SYSTEM> unzip master.zip
Archive: SYS$SYSDEVICE:[SAVESETS]MASTER.ZIP;1
inflating: master_52_d.bck



After that :

OO11:SYSTEM> dir
%DCL-W-ACTIMAGE, error activating image DIRECTORY
-CLI-E-IMGNAME, image file $1$DKA400:[SYS0.SYSCOMMON.][SYSEXE]DIRECTORY.EXE
-SYSTEM-F-PROTINSTALL, protected images must be installed


OO11:SYSTEM> show log
%DCL-W-ACTIMAGE, error activating image SHOW
-CLI-E-IMGNAME, image file $1$DKA400:[SYS0.SYSCOMMON.][SYSEXE]SHOW.EXE
-SYSTEM-F-PROTINSTALL, protected images must be installed

OO11:SYSTEM> help
%DCL-W-ACTIMAGE, error activating image VMSHELP
-CLI-E-IMGNAME, image file $1$DKA400:[SYS0.SYSCOMMON.][SYSEXE]VMSHELP.EXE
-SYSTEM-F-PROTINSTALL, protected images must be installed
Edited by archanous on March 19 2012 09:30
Author RE: Error installing VMS from hobbyist CD
Bruce Claremont
Moderator

Posts: 506
Joined: 07.01.10
Posted on March 20 2012 05:04
Yes, I believe this is the same problem. This is the third report of this problem under FreeAXP-32. One user was able to resolve the issue by moving to FreeAXP-64.

We are testing FreeAXP-32 in-house with heavy I/O processes and large file copies in hopes of reproducing the problem. I will keep you posted.
Author RE: Error installing VMS from hobbyist CD
Bruce Claremont
Moderator

Posts: 506
Joined: 07.01.10
Posted on March 27 2012 08:36
I am testing against a 32-bit FreeAXP configuration running on an Acer laptop configured with an Intel T2080 processor and 2GB of RAM. I am trying to trigger the corruption problem using file activity against one of the virtual disks. I set up a COPY/FTP from another VMS node to this system and let it run 998 times without error. I am now adding a proper set of FTP calls to the test procedure to see if that will trigger the problem. The basic test sequence is:

1) Copy over some large files.
2) Verify they are present and the disk is still accessible.
3) Purge the files and start over.

P.S. - I backed up the system disk before starting. smiley
Author RE: Error installing VMS from hobbyist CD
Bruce Claremont
Moderator

Posts: 506
Joined: 07.01.10
Posted on March 28 2012 10:34
I have managed to recreate the disk corruption problem using the above scenario. We are now working on isolating the problem's source.
Author RE: Error installing VMS from hobbyist CD
archanous
Member

Posts: 3
Joined: 19.03.12
Posted on March 30 2012 03:30
Hi Bruce.. Interesting I've just seen your recent post after logged in Forum. If I'm not logged to forum I could see only the post from "March 20 2012 05:04"
Good that you were able to reproduce the problem smiley
Author RE: Error installing VMS from hobbyist CD
etmsreec
Member

Posts: 18
Joined: 15.02.07
Posted on April 03 2012 22:06
Hey Bruce,

Great news! Fingers crossed it's not too difficult to trace the source.

Steve

Bruce Claremont wrote:
I have managed to recreate the disk corruption problem using the above scenario. We are now working on isolating the problem's source.
Author RE: Error installing VMS from hobbyist CD
Bruce Claremont
Moderator

Posts: 506
Joined: 07.01.10
Posted on April 16 2012 04:14
We are having a devil of a time consistently recreating the problem for analysis. The effort continues.

Did any of you have the Charon idle loop enabled when you encountered the problem?
Author RE: Error installing VMS from hobbyist CD
Bruce Claremont
Moderator

Posts: 506
Joined: 07.01.10
Posted on April 17 2012 08:38
This problem appears to affect disk images of 4GB and larger. This would imply a problem converting 64-bit pointers under 32-bit Windows. We are pursuing this line of reasoning in trying to debug the problem.

For those experiencing this problem, I recommend testing with disk images smaller than 4GB.
Author RE: Error installing VMS from hobbyist CD
etmsreec
Member

Posts: 18
Joined: 15.02.07
Posted on April 18 2012 08:16
Bruce Claremont wrote:
We are having a devil of a time consistently recreating the problem for analysis. The effort continues.

Did any of you have the Charon idle loop enabled when you encountered the problem?


Hey Bruce,

Yes, I had the Charon idle loop enabled.

Best wishes

Steve
Author RE: Error installing VMS from hobbyist CD
Bruce Claremont
Moderator

Posts: 506
Joined: 07.01.10
Posted on April 23 2012 09:42
We have posted a fix for FreeAXP-32. You can download FreeAXP 2.1.2.422 at this link: http://www.migrationspecialties.com/FreeAXP.html#Kits

As we recently hypothesized, the problem was a 32/64 bit issue. Calculation of the offset into a disk to write data is done using a 64-bit variable. Under 32-bit Windows, only the low 32-bits of the result was being saved. This error would impact disks larger than 2GB. The problem only exists under 32-bit Windows. 64-bit systems are unaffected.

If you are using FreeAXP on a 32-bit host system, we recommend updating to FreeAXP 422 immediately. Be advised this is an interim release. We have been testing it for a week without encountering any problems. It has not been through our full Q/A suite.

If you are using FreeAXP on a 64-bit host system, there is no need to apply this update.

For our part, we will be adding some larger disks to our 32-bit test beds to ensure this problem does not re-occur. We extend our thanks to everyone in the forum that contributed to tracking this problem down.
Author RE: Error installing VMS from hobbyist CD
archanous
Member

Posts: 3
Joined: 19.03.12
Posted on April 28 2012 05:30
Hi Bruce,

I've installed the 32 bit and it worked. I didn't have the problem as I had before. But after I had a problem in the boot (but I believe the cause is not the same). But I've installed the 64 bit version in another windows (64bit) and all steps were ok.
I don't know if I need to open a new thread but there is a problem installing oracle RDB into FreeAxp ?

PL01:SYSTEM> SQL
%SYSTEM-I-EMULATED, an instruction not implemented on this processor was emulated at PC=00000000000BCF34, PS=0000001B
%SYSTEM-I-EMULATED, an instruction not implemented on this processor was emulated at PC=00000000000BCF38, PS=0000001B
%SYSTEM-I-EMULATED, an instruction not implemented on this processor was emulated at PC=00000000000BCF40, PS=0000001B
%SYSTEM-I-EMULATED, an instruction not implemented on this processor was emulated at PC=00000000000BCF48, PS=0000001B
%SYSTEM-I-EMULATED, an instruction not implemented on this processor was emulated at PC=00000000000BCF4C, PS=0000001B


Page 2 of 2 < 1 2
Jump to Forum:
Login
Username

Password



Not a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
Member Poll
Are you going to OpenVMS Boot Camp 2016?

Yes

No

You must login to vote.
Shoutbox
You must login to post a message.

malmberg
June 26 2018
https://www.openvmshobbyi
st.com/forum/viewthread.p
hp?forum_id=10&thread_id=
2363


bhamakripa
June 24 2018
I am trying OpenVMS via SIMH. Need to get OS binaries for v7.3. Registered here but don't have any membership number yet which is needed to get license. Pls suggest what to do. I hardly know anyth

basilh
June 05 2018
Any other forum members in Perth, Australia?

LouF91
April 05 2018
ah maybe they love that!

malmberg
March 24 2018
Probably. More people hang out on the comp.os.vms newsgroup.

vaxpert
March 23 2018
I have a PE42A and other Alpha system stuff for sale. I'm in So California. Any interest out there?

goodbyespy
February 27 2018
To Prohorenko. Please, visit group OpenVMS in the ok.ru

peteherrera
February 24 2018
How much does it cost to buy a complete OpenVMS hardcopy documentation set of the latest version

prohorenko
February 17 2018
Please help to obtain the license on OpenVMS

malmberg
December 12 2017
HPE only makes the most current version of OpenVMS Alpha / IA64 /VAX available to hobbyists. When I had access to the Alliance 1 program it was the same. No public downloads are allowed by HPE.

nmbonao
December 08 2017
Is anybody knows OpenVMS 8.2 version downloadable version? or CD copy? Thank you very much

aarommes
December 02 2017
Bitcoin and Blockchain enthusiasts ( plus distributed computing ) please connec / reply: http://www.openvmshobbyis
t.com/forum/viewthread.ph
p?forum_id=130&thread_id=
2991


malmberg
September 10 2017
https://sourceforge.net/p
/vms-ports/wiki/VMSInstal
lation/ For the most part just use VMS 6.1 media instead of 7.3. But why run the older release?


DoeveR
August 07 2017
Where can I find the write up on running VMS 6.1 using the simh emulator?

Bart
March 20 2017
Happy to have found my password again!

Shoutbox Archive