Home · Articles · Downloads · Hobby Wear · Forums · Web Links · News CategoriesWednesday, October 17, 2018
Navigation
Home
Articles
Downloads
Hobby Wear
FAQ
Forums
Web Links
News Categories
Contact Us
Photo Gallery
OpenVMS Bigot
Search
Users Online
Guests Online: 3
No Members Online

Registered Members: 7,216
Newest Member: aarons
PdfFactory Pro Enterprise 2.31, MATFOR 4.00.061031 in Lahey Fortran, Adobe PhotoShop 9.0 CS2 oem, Trend Micro InterScan VirusWall 6.0, Adobe Acrobat 7.0 Professional sale, Salon Iris 5.05, Drafix Pro Landscape 11.2, oem Adobe PhotoShop CS 8.0 cheap buy, Catia 5 R12 P3 with SP2, Mcafee Secure Internet Gateway 4.5, oem Adobe Acrobat Professional 8 oem, Visual UML 4.1 Developer Edition, sale Adobe CS3 Design Premium Vol for Mac low price, Nuance Dragon Naturally Speaking 9.0 Professional With SP1, Adobe After Effects Plugins, low price AutoCAD 2006 cheap buy, Avid NewsCutter XP 3.8, The Movie Library 1.7.11, oem Adobe Creative Suite Premium Edition 2.0, ProFlyers 6.0 PDF Forms for Adobe Acrobat, PTC Pro Engineer Routed Systems Designer 5.0, sale DVDXCopy Platinum 4.0.38, CyberBizPlan v1.0.165 WinAll, NeverCenter Silo 1.16b, cheap buy AutoCAD 2005, Norton Save And Restore 11, sale Adobe Creative Suite 3 Design Premium sale, Adobe Premiere Plugins Collection 2007, cheap buy Adobe Creative Suite Premium Edition 2.0 for Mac sale, Active Desktop Calendar 6.5.061124, sale Adobe Acrobat 6.0 Professional, X-Rite MonacoPROFILER Platinum 4.8, EmailUnlimited 6.1 Win98NTME, oem Adobe Photoshop CS3 Extended sale
Sponsors
Island Computer
View Thread
OpenVMS Hobbyist Program | Alpha Systems Forums | Alpha Software Forum
Author OPA2 on COM2 port - Alphaserver DS25
eghurtig
Member

Posts: 4
Location: Sweden
Joined: 25.04.11
Posted on June 23 2011 03:35
Hello guys! Is there some easy way to bind the COM2 port to the OPA2 console on my Alphaserver DS25? I'm running AXPVMS 8.3

I'd like to be able to run some commands without having to connect a keyboard and mouse to the computer. Also I'd like to keep my settings on the COM1 port, since it's connected to the RMC.
hurtig_00@hotmail.com
Author RE: OPA2 on COM2 port - Alphaserver DS25
VolkerHalle
Member

User Avatar

Posts: 96
Location: Germany
Joined: 02.04.10
Posted on June 23 2011 04:18
Hi,

the COM2 port (marked <=> 2) at the back of a DS25 (upper DB9 connector) should be TTA0:

Volker.
http://www.invenate.de
Author RE: OPA2 on COM2 port - Alphaserver DS25
eghurtig
Member

Posts: 4
Location: Sweden
Joined: 25.04.11
Posted on June 24 2011 01:03
Okay, here is some info for you guys who are interested in connecting a terminal to the Alphaserver DS25. The COM1 port is connected to TTB0 on the system. To access this console, you have to wait until you can login on the OPA0 (the standard console). After that you should wait about 10 seconds, then press enter. To access the RMC console, press Escape two times followed by RMC. ( ^]^] RMC ). The RMC console lets you monitor fan speeds, zone temperatures, and even system power on and off.

Good luck guys smiley
hurtig_00@hotmail.com
Author RE: OPA2 on COM2 port - Alphaserver DS25
VolkerHalle
Member

User Avatar

Posts: 96
Location: Germany
Joined: 02.04.10
Posted on June 24 2011 02:55
Hi,

the naming of the COM1 and COM2 ports inside OpenVMS may depend on the console settings (SERIAL or GRAPHICS) and/or whether you're running DECwindows (SYSGEN parameter WINDOW_SYSTEM).

The DS25, that I'm currently working on has:

COM1 = OPA0:
COM2 = TTA0:

with WINDOW_SYSTEM=0 and CONSOLE = SERIAL

Volker.
http://www.invenate.de
Jump to Forum:
Login
Username

Password



Not a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
Member Poll
Are you going to OpenVMS Boot Camp 2016?

Yes

No

You must login to vote.
Shoutbox
You must login to post a message.

malmberg
June 26 2018
https://www.openvmshobbyi
st.com/forum/viewthread.p
hp?forum_id=10&thread_id=
2363


bhamakripa
June 24 2018
I am trying OpenVMS via SIMH. Need to get OS binaries for v7.3. Registered here but don't have any membership number yet which is needed to get license. Pls suggest what to do. I hardly know anyth

basilh
June 05 2018
Any other forum members in Perth, Australia?

LouF91
April 05 2018
ah maybe they love that!

malmberg
March 24 2018
Probably. More people hang out on the comp.os.vms newsgroup.

vaxpert
March 23 2018
I have a PE42A and other Alpha system stuff for sale. I'm in So California. Any interest out there?

goodbyespy
February 27 2018
To Prohorenko. Please, visit group OpenVMS in the ok.ru

peteherrera
February 24 2018
How much does it cost to buy a complete OpenVMS hardcopy documentation set of the latest version

prohorenko
February 17 2018
Please help to obtain the license on OpenVMS

malmberg
December 12 2017
HPE only makes the most current version of OpenVMS Alpha / IA64 /VAX available to hobbyists. When I had access to the Alliance 1 program it was the same. No public downloads are allowed by HPE.

nmbonao
December 08 2017
Is anybody knows OpenVMS 8.2 version downloadable version? or CD copy? Thank you very much

aarommes
December 02 2017
Bitcoin and Blockchain enthusiasts ( plus distributed computing ) please connec / reply: http://www.openvmshobbyis
t.com/forum/viewthread.ph
p?forum_id=130&thread_id=
2991


malmberg
September 10 2017
https://sourceforge.net/p
/vms-ports/wiki/VMSInstal
lation/ For the most part just use VMS 6.1 media instead of 7.3. But why run the older release?


DoeveR
August 07 2017
Where can I find the write up on running VMS 6.1 using the simh emulator?

Bart
March 20 2017
Happy to have found my password again!

Shoutbox Archive