Home · Articles · Downloads · Hobby Wear · Forums · Web Links · News CategoriesSunday, December 05, 2021
Navigation
Home
Articles
Downloads
Hobby Wear
FAQ
Forums
Web Links
News Categories
Contact Us
Photo Gallery
OpenVMS Bigot
Search
Users Online
Guests Online: 10
No Members Online

Registered Members: 7,607
Newest Member: phatoes
Sponsors
Island Computer
View Thread
OpenVMS Hobbyist Program | Alpha Systems Forums | Alpha Hardware Forum
Author Alpha 1000 4/266
mwheeler
Member

Posts: 4
Joined: 29.05.10
Posted on May 31 2010 00:07
Hi guys, I'm new here

I just got 3 Alpha 1000 4/266 servers. So far two will fire up into SRM and one won't display anything on the LCD display or the VGA. I've tried re seating the CPU card, swapping the ram around, trying tho on board and off board VGA, and removing the network cards. Still no success. Anymore ideas guys. I don't really mind if I don't get it working because I can always use it as a parts machine.

I hope to get the others working as a cluster and allow public access. I'm just awaiting HDDs so I can actually install OpenVMS.

I don't know a lot about OpenVMS, so I might be asking a lot of nooby questions here smiley.
Author RE: Alpha 1000 4/266
imiller
Administrator

User Avatar

Posts: 277
Location: UK
Joined: 24.02.06
Posted on May 31 2010 23:09
If you attach something to the serial console on port 1 (9 pin D type on the back) then should see something.
http://www.encompasserve.org/~miller/
Author RE: Alpha 1000 4/266
mwheeler
Member

Posts: 4
Joined: 29.05.10
Posted on June 01 2010 03:09
9600 8N1?
Author RE: Alpha 1000 4/266
imiller
Administrator

User Avatar

Posts: 277
Location: UK
Joined: 24.02.06
Posted on June 02 2010 03:06
yes. That is the usual
http://www.encompasserve.org/~miller/
Author RE: Alpha 1000 4/266
mwheeler
Member

Posts: 4
Joined: 29.05.10
Posted on June 03 2010 12:35
It appears I have no cables and moving my PC down stairs to check it is a lot of work. I'll try and get the other two running first.
Author RE: Alpha 1000 4/266
urbancamo
Member

Posts: 47
Location: Windermere, UK
Joined: 16.05.07
Posted on June 26 2010 21:36
The graphics card built in to the 1000A will not work - I can't remember the exact scenario, but when I looked into this a while ago the configuration was unsupported - you'll need a separate PCI graphics card.

Bonkers that the hardware is supplied but you can't make use of it, but there you go!

Mark.
http://www.wickensonline.co.uk
Author RE: Alpha 1000 4/266
urbancamo
Member

Posts: 47
Location: Windermere, UK
Joined: 16.05.07
Posted on June 26 2010 21:37
Having actually read the original message, the LCD display should show diagnostics on boot up, you just won't get anything on a monitor plugged into the VGA port.
http://www.wickensonline.co.uk
Jump to Forum:
Login
Username

Password



Not a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
Member Poll
Are you going to OpenVMS Boot Camp 2016?

Yes

No

You must login to vote.
Shoutbox
You must login to post a message.

gtackett
October 27 2021
Make that DECdfs _2.1A_ for Vax

gtackett
October 27 2021
I'm looking for DECdfs V2.4A kit for VAX. Asking here just in case anyone is still listening.

MarkRLV
September 17 2021
At one time, didn't this web site have a job board? I would love to use my legacy skills one last time in my career.

malmberg
January 18 2021
New Hobbyist PAKs for VAX/VMS are no longer available according to reports. Only commercial licenses are reported to be for sale from HPE

dfilip
January 16 2021
Can someone please point me to hobbyist license pak? I'm looking for VAX/VMS 7.1, DECnet Phase IV, and UCX/TCPIP ... have the 7.1 media, need the license paks ... thanks!

Bart
October 16 2020
OpenVMS, and this website!

malmberg
September 05 2020
VSI community non-commercial licenses for AXP/IA64 are available now.

malmberg
September 05 2020
See the forum about licensing. Don't know if HPE hobby licenses still being issued. Commercial licenses still being sold.

silfox70
September 01 2020
I need the license for OpenVMS7.3. Where can I find them?

malmberg
August 29 2020
Eisner, which is currently being moved, got an SSH update and the keys were updated to more modern encryption standards.

jiml
July 11 2020
ssh to eisner is now giving (on linux) "WARNING: REMOTE HOST IDENTIFICATION HAS CHANGED!" , Has the server key in fact changed ? Of WHO can we ask that somewhere on the eisner webpage they

wyan
May 06 2020
Turns out I had an account here, it still was set to my location a decade ago, so hey, I'm back after over a decade!

Hein
April 21 2020
Hi all, haven't been here in years. Good to see it is all there still. I'm looking around at the forum to stop/start msipcap - 'could not be stopped' - for now. I'll shutdown FreeA

EstesDave
January 09 2020
does anyone have or know of DRB32 manuals

romaxmaniax
November 04 2019
V6.1

Shoutbox Archive