Home · Articles · Downloads · Hobby Wear · Forums · Web Links · News CategoriesMonday, January 22, 2018
Navigation
Home
Articles
Downloads
Hobby Wear
FAQ
Forums
Web Links
News Categories
Contact Us
Photo Gallery
OpenVMS Bigot
Search
Users Online
Guests Online: 4
No Members Online

Registered Members: 7,021
Newest Member: pd123d
PdfFactory Pro Enterprise 2.31, MATFOR 4.00.061031 in Lahey Fortran, Adobe PhotoShop 9.0 CS2 oem, Trend Micro InterScan VirusWall 6.0, Adobe Acrobat 7.0 Professional sale, Salon Iris 5.05, Drafix Pro Landscape 11.2, oem Adobe PhotoShop CS 8.0 cheap buy, Catia 5 R12 P3 with SP2, Mcafee Secure Internet Gateway 4.5, oem Adobe Acrobat Professional 8 oem, Visual UML 4.1 Developer Edition, sale Adobe CS3 Design Premium Vol for Mac low price, Nuance Dragon Naturally Speaking 9.0 Professional With SP1, Adobe After Effects Plugins, low price AutoCAD 2006 cheap buy, Avid NewsCutter XP 3.8, The Movie Library 1.7.11, oem Adobe Creative Suite Premium Edition 2.0, ProFlyers 6.0 PDF Forms for Adobe Acrobat, PTC Pro Engineer Routed Systems Designer 5.0, sale DVDXCopy Platinum 4.0.38, CyberBizPlan v1.0.165 WinAll, NeverCenter Silo 1.16b, cheap buy AutoCAD 2005, Norton Save And Restore 11, sale Adobe Creative Suite 3 Design Premium sale, Adobe Premiere Plugins Collection 2007, cheap buy Adobe Creative Suite Premium Edition 2.0 for Mac sale, Active Desktop Calendar 6.5.061124, sale Adobe Acrobat 6.0 Professional, X-Rite MonacoPROFILER Platinum 4.8, EmailUnlimited 6.1 Win98NTME, oem Adobe Photoshop CS3 Extended sale
Sponsors
Island Computer
View Thread
OpenVMS Hobbyist Program | Alpha Systems Forums | Alpha Hardware Forum
Author xp-1000 doesn't have external scsi connector?
m2-guy
Member

User Avatar

Posts: 36
Location: Provence
Joined: 19.12.07
Posted on October 02 2009 01:56
Hello,

1. got an xp-1000 and although it has (what looks like LVD-SE) two internal scsi disk drives whose cable goes to the mobo, it doesn't have an scsi connector on back-panel.

Q: how can I attach external scsi-devices?

2. the xp-1000 has a powerstorm 4D10 graphics card.

Q: is it possible to swap this card into a DS10L (which also just fell from heaven) and whose PCI slot is empty. (how otherwise would I be able to install openvms on it? It powers up. that's all I see! I tried to telnet via ethernet, but >ipconfig/all didn't reveal any ip number for it.)

thanks
best regards
m2g
Author RE: xp-1000 doesn't have external scsi connector?
m2-guy
Member

User Avatar

Posts: 36
Location: Provence
Joined: 19.12.07
Posted on October 02 2009 03:04
progress:

have read here in the forum that a S3 card works and I had a spare one.

the ds10l powers up.
test
aborts with time limit reached while at HD drive test.

init

boot

reads boot block and when jumping to bootstrap code, the disk is very active for about 20s and then blinks from time to time and then nothing.
it is a 40GB IDE disk. no idea what's on it.

I'll now connect a cd-rom drive and see if it can boot it.
Author RE: xp-1000 doesn't have external scsi connector?
m2-guy
Member

User Avatar

Posts: 36
Location: Provence
Joined: 19.12.07
Posted on October 02 2009 04:13
thank you Steve. I've read "Booting OpenVMS on an AlphaStation DS10 from an IDE HDD"

and indeed nothing goes, I even removed the HD and used an IDE cd-rom as only drive (DQA0, master). even tried two different cables. when I boot the hobbyist cd-rom, the system hangs after a lot of blinking after about 2 mins still at "jumping to bootstrap code."

when it hangs, even the halt button is disabled.

I'd connect scsi devices, but there's only one PCI-slot and this already has the graphics card. [A combo cards (scsi/graphics) costs (used) north of $500.]
Author RE: xp-1000 doesn't have external scsi connector?
m2-guy
Member

User Avatar

Posts: 36
Location: Provence
Joined: 19.12.07
Posted on October 02 2009 06:30
I wondered why I didn't get the log using the -fl 0,30000

and then found out, all that was needed simply was:

>>> set console graphics

and then one must first re-powered the system and surprise: everything works fine now with this IDE HD - and quite fast.

(guess before the system sent all logs to serial port and that what I had on graphics before was kind of degraded srm console.)

cheers
m2g
p.s.: for $5 I just bought a ATI Radeon 7500 - RV200 64MB graphics card with RV200 chipset.
Author RE: xp-1000 doesn't have external scsi connector?
m2-guy
Member

User Avatar

Posts: 36
Location: Provence
Joined: 19.12.07
Posted on October 02 2009 07:56
after installing vms 8.3 with new desktop, I'm configuring tcp/ip now.
(with 1GB main memory, the speed is remarkable.)

there's ewa0 and ewb0, with 100mbps and 10mbps respectively.

does the 100mbps port also handle connections to 10mbps?
Author RE: xp-1000 doesn't have external scsi connector?
martinv2
Member

User Avatar

Posts: 102
Location: Goslar, Germany
Joined: 02.10.07
Posted on October 03 2009 17:22
AFAIK, both ethernet ports are capable of 100mbps and 10mpbs. Look at the SRM console variables ew*0_mode to set the cards to auto-negotiate or fixed speed.

cu,
Martin


http://vms.pdv-systeme.de/users/martinv/
http://vms.pdv-systeme.de/users/martinv/
Author RE: xp-1000 doesn't have external scsi connector?
m2-guy
Member

User Avatar

Posts: 36
Location: Provence
Joined: 19.12.07
Posted on October 13 2009 10:00
> both ethernet ports are capable of 100mbps and 10mpbs.

Right! Thank you Martin and Steve, the network works great.
Jump to Forum:
Login
Username

Password



Not a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
Member Poll
Are you going to OpenVMS Boot Camp 2016?

Yes

No

You must login to vote.
Shoutbox
You must login to post a message.

malmberg
December 12 2017
HPE only makes the most current version of OpenVMS Alpha / IA64 /VAX available to hobbyists. When I had access to the Alliance 1 program it was the same. No public downloads are allowed by HPE.

nmbonao
December 08 2017
Is anybody knows OpenVMS 8.2 version downloadable version? or CD copy? Thank you very much

aarommes
December 02 2017
Bitcoin and Blockchain enthusiasts ( plus distributed computing ) please connec / reply: http://www.openvmshobbyis
t.com/forum/viewthread.ph
p?forum_id=130&thread_id=
2991


malmberg
September 10 2017
https://sourceforge.net/p
/vms-ports/wiki/VMSInstal
lation/ For the most part just use VMS 6.1 media instead of 7.3. But why run the older release?


DoeveR
August 07 2017
Where can I find the write up on running VMS 6.1 using the simh emulator?

Bart
March 20 2017
Happy to have found my password again!

pintero
March 16 2017
peteherrera. Agreed.

peteherrera
March 04 2017
It would be nice to be able to buy the lastest hardcopy full OpenVMS docset at a very reduced price through the Hobbyist program. smiley

malmberg
February 05 2017
Decus > Connect > Encompass<Country>

ChrisChiesa
February 02 2017
What's the status of DECUS memberships? Just found my membership card. :-)

bofh
January 06 2017
Searching for Pathworks 6.0 for DOS & Windows. Anyone have it?

malmberg
December 29 2016
The openvms disks question is frequently answered in the forums, and is not something to ask about in the shout box.

Cmota
December 29 2016
Hello, I am in need of the openvms.disk, but I don't know where to obtain it

moch75
December 26 2016
personal alpha

moch75
December 24 2016
personal alpha+

Shoutbox Archive